SOLJUVi ViRRASSA JOKIEN JUOKSU


Toisin kuin ennakkoon olen ilmoittanut aiemmin ”Soljuvi virrassa jokien juoksu” runokirjan julkaisua on siirretty. Uuden julkaisuajankohdan ilmoitan myöhemmin. Tällä hetkellä keskityn ”Ilman omaa emoa” kirjani julkaisuprojektiin.

Hki 15.7.2023 Veli M.J. Leinonen

Maaliskuun aikana 2023 sain kuin sainkin koottua toisen runokirjani painokuntoon. Lähinnä luonto- ja elävän elämän arkiaiheista koostuva kokonaisuus on nimeltään ”Soljuvi virrassa jokien juoksu”. Kirjassa on 77 sivua ja kovakantista kantta lukuunottamatta sisältö on mustavalkoinen. Sivuja koristaa luontoaiheinen sivukuvitus (mustavalkoinen), ja teksti on selkeästi luettavissa.

Kirja menee pikapuoliin painoon ja ensipainokset saatuani sitä voi kaikki halukkaat tilata postitse allekirjoittaneelta. Runokirjan myyntihinta on 35 eur+postituskulu. Toivon saavani ensierän kirjoja 15.4.2023 mennessä jolloin se ehtisi esim. äitienpäivälahjaksi. Mielestäni kirja soveltuu hyvin myös nuorisolle ja jopa perheen pienemmille.

Tarkemmat ohjeet tilaamiseen lähetän halukkaille erillisenä sähköpostiviestinä. Mikäli kiinnostut tilaamaan runoteokseni lähetä minulle tilauksesi sähköpostilla osoitteella leinoileruno@gmail.com.

Alkuvuoden 2023 aika on ollut työkiireistä. Pieniä vastoinkäymisiäkin olen kohdannut, mutta niistä olen toistaiseksi selviytynyt onnekkaasti ja hyväkuntoisena.

Leinosten sukulehden joulunumeroon 2/2022 tein jutun Sallan Lapajärven Isäntä Matin museosta. Isäntä Matin museon perustajaisäntä Seppo Kalervo Leinonen toteutti avustajineen marraskuussa 2022 ruokaperinnepäivän museokahvilassaan. Sepon tapasin ensi kerran heinäkuussa 2022, ja tuolloin sovimme marraskuun perinneruoka-tapahtumasta.  Seppohan täytti kunniakkaat 70 vuotta 26.3.2023.

Perinneruokatapahtumasta otin runsaasti kuvia, jotka eivät tilarajoituksen takia voineet mitenkään mahtua leinosten sukulehteen. Tästä syystä olen työstänyt ko. perinneruokapäivästä podcast-äänitteen kuvien kera, jonka ensiosa on nyt kaikkien kuultavissa ja katsottavissa you-tubessa.

https://youtu.be/XKMcyPnEBk4

Artikkeliin tehty lisäys 15.7.2023

Mitä parhainta kevättalvea vaalijännitystunnelmissa

Helsinki 31. päivänä maaliskuuta 2023

Ystävällisin terveisin
Veli M. J.