Merelle meen

Välimeri
Merelle meen

Mä meen,
vannoen, sen, tie vapauteen,  
mä mitä mietinkin  – mä meen,
kun tuuli aaltoja noutaa.

Mä meen,
sille tien, suon, sun katseen,
mä mitä mietinkin - mä meen,
vaikk perille päästä ei koskaan,

Veneen, tuulonen vie, vain, merelle päin,
Mereen, tuulonen vie, vain, merelle päin.

Mä meen, perhona vain, en, löytänyt lain,
silti kuin tuulonen - mä meen,
mä merellä tuulessa seilaan,
Mä meen,
vannon sen, mä meen, tie vapauteen,  
mä mitä mietinkin  – mä meen,
aallokko ainainen soutaa.

Mä meen, mä meen, uudestaan,
mä meen, mukavimpaan,
mä mitä mietinkin - mä meen,
vaikk perille päästä ei lainkaan,

Veneen, tuulonen vie, vain, merelle päin,
Mereen, tuulonen vie, vain, merelle päin.

Mä meen, mä meen, uudestaan,
mä meen, mukavimpaan,
me mitä saadaankin - mä meen,
vaikk perille päästäis – ei lainkaan.

8.10.2021 Veli Juhani
Charles Trenet ”La Mer”

Charles Trenet (syntyjään Louis Charles Auguste Claude Trénet) (18. toukokuuta 1913 Narbonne19. helmikuuta 2001 Créteil) oli ranskalainen jazzlaulaja. Hänen uransa alkoi vuonna 1933, kun hän perusti Johnny Hessin kanssa lyhytaikaisen duon Charles ja Johnny, joka teki muutaman hitin. Duon hajottua Trenet siirtyi soolouralle ja vuonna 1937 ilmestyi hänen esikoislevynsä ”Je chante”. Toisen maailmansodan jälkeen hän asui muutaman vuoden Yhdysvalloissa. Tuolloin hän teki tunnetuimman levytyksensä ”La Mer”, joka nousi maailmanmaineeseen. Trenet muutti takaisin Ranskaan vuonna 1951 ja kuoli 87-vuotiaana CHU Henri-Mondorin sairaalassa Créteilissä.
(Wikipedia)